Overslaan naar inhoud

Mogelijkheden

De mogelijkheden van Baucor

Bij Baucor maken we gebruik van ultramoderne machines, geavanceerde materialen en een team van ervaren ingenieurs om bladen te ontwerpen, te produceren en te inspecteren die de industrienormen overtreffen. Onze bladen zijn ontworpen om nauwkeurige snedes te leveren, strenge eisen te doorstaan en de productiviteit te verhogen.

Materialen

De prestaties van een zaagblad worden bepaald door verschillende criteria, maar worden vooral beïnvloed door de materiaalkeuze. Baucor biedt eersteklas hardmetaal, hogesnelheidsstaal, gereedschapsstaal en roestvrij staal.

Het fabricageproces van Baucor omvat de volgende stappen om bladen van hoge kwaliteit te produceren:

1. Snijden:
Na het ontwerp van het blad en de keuze van het materiaal en de behandeling, wordt het blad naar een CNC-machine (computer numeric control) gestuurd, die de blank van het blad snijdt volgens de gewenste specificaties.

2. Verhitten:
Vervolgens ondergaat het blad een warmtebehandelingsproces om het metaal te harden en duurzamer te maken. Bij dit proces wordt het metaal verhit tot een hoge temperatuur en snel afgekoeld. Het helpt om de sterkte en hardheid van het metaal te verbeteren, zodat het beter bestand is tegen slijtage.

3. Slijpen:
Nadat de blank van het lemmet een warmtebehandeling heeft ondergaan, wordt het geslepen om alle onvolkomenheden te verwijderen. En het ondergaat een slijpproces om het lemmet te verfijnen en scherper te maken.

4. Coating:
Ten slotte worden de bladpunten gecoat om hun weerstand tegen slijtage en corrosie te verbeteren. De meest gebruikte materialen voor coating zijn chroom en wolfraam.

Kwaliteitscontrole:

Tijdens en na het productieproces wordt het blad streng gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het aan de eisen voldoet. De kwaliteitscontrole bestaat uit de volgende stappen:

A. Dimensionale inspectie:
We meten elk blad dat we maken om te controleren of het voldoet aan de opgegeven afmetingen. We gebruiken geavanceerde meetapparatuur om de nauwkeurigheid te garanderen.

B. Niet-destructief onderzoek (NDT):
We gebruiken niet-destructieve testmethoden om interne gebreken of defecten op te sporen die niet met het blote oog zichtbaar zijn.

C. Mechanisch testen:
Indien nodig kan het blad een mechanische belastingstest ondergaan om de hardheid en duurzaamheid ervan in de praktijk te evalueren.

Het produceren van industriële messen, machinemessen, op maat gemaakte gereedschappen in hardmetaal en staal met strikte toleranties kan voor sommige bedrijven te extreem zijn. Echter, bij Baucor is het werken met deze toleranties zoals ±.0002" (±0,005 mm) ons dagelijks leven. Van de meeste verwerkende industrieën zoals papier, plastic en levensmiddelen tot lucht-en ruimtevaart, automatisering en diverse andere industrieën, Baucor biedt een breed scala van zeer duurzame industriële messen en op maat gemaakte slijtvaste gereedschappen die zijn bedoeld voor verschillende processen. Onze goed opgeleide en zeer ervaren team in combinatie met onze in-house high-tech CNC-machines en apparatuur, bieden wij hoogwaardige onderdelen tegen de meest concurrerende prijs. Terwijl we onze klanten in verschillende industrieën voorzien van onze kwaliteitsonderdelen, helpen we ook R&D-bedrijven/afdelingen bij het ontwikkelen van producten voor hun eigen toepassing.

Rapid Application Development bij Baucor stelt onze klanten in staat een volledige service te ontvangen van versnelde productie voor hun behoeften. Of uw bedrijf nu snel op maat gemaakte gereedschappen nodig heeft voor direct gebruik in uw fabriek of u bent een ingenieurs- en ontwerpbureau dat onmiddellijk prototypes moet maken voor uw nieuwe producten, Baucor biedt volledige productie en engineering voor onze klanten die op maat gemaakte gereedschappen nodig hebben van wolfraamcarbide en staal in slechts enkele dagen. Neem contact met ons op vandaag hier voor meer informatie over onze mogelijkheden en hoe Baucor u kan helpen snel uitzonderlijke kwaliteitsproducten te leveren voor uw directe behoeften.

Bij Baucor vervaardigen we onze messen en gereedschappen van D2 gereedschapsstaal, M2 snelstaal, M4 snelstaal, 440C roestvrij staal, 440B roestvrij staal, verenstaal zoals 1095 en 1075, verschillende soorten wolfraamcarbide, bijzondere metallurgiestalen zoals CPM 10V, CPM 9V en CPM M4. We hebben de mogelijkheid om onze messen volledig met draad EDM (Electric Discharge Machining) te vervaardigen. Onze eigen TiN-coating zorgt er ook voor dat uw messen en gereedschappen nog langer meegaan. Laat Baucor u helpen om de beste kwaliteit onderdeel tegen een concurrerende prijs binnen een zeer korte doorlooptijd. Onze expertise is ons vermogen om de kwaliteit op maat gereedschap te vervaardigen tegen een concurrerende prijs binnen een korte levertijd. Gelieve neem hier contact met ons op voor een offerte. Baucor maakt gebruik van een breed scala aan hoogwaardige materialen om machinemessen, industriële messen en op maat gemaakte gereedschappen te vervaardigen. Het maakt niet uit in welke industrie u werkzaam bent, wij kunnen de beste messen en gereedschappen maken van hoogwaardige materialen die zorgvuldig zijn geselecteerd voor uw toepassing. Als je advies nodig hebt over welk materiaal gebruikt moet worden voor je nieuwe onderdelen, kunnen we je helpen het juiste materiaal te kiezen om de beste prestaties uit je industriële messen en gereedschappen te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe we je kunnen helpen geld en tijd te besparen en producten te krijgen die langer meegaan.

Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste materiaal, klik dan hier om naar de materialenpagina te gaan.

*** Download ons tolerantieblad hier. Dit bestand toont de krapste toleranties die we kunnen aanhouden en de normale toleranties die we gebruiken, tenzij anders gevraagd

EEN OFFERTE AANVRAGEN

BAUCOR'S CAPACITEIT & MOGELIJKHEDEN

CIRKELVORMIGE, RECHTE, PONSVORMIGE EN OP MAAT GEMAAKTE BLADEN

EEN OFFERTE AANVRAGEN

PERFOREREN, ZAGEN EN AFSTEEKMESSEN

SCHEERMESJES, PONSMESJES EN SNIJMESJES

INVENTARISATIEPROGRAMMA'S

SCHULP- EN PUNTVORMIGE SNIJBLADEN EN PNEUMATISCHE SNIJBLADHOUDERS

ENGINEERING- EN PROTOTYPINGDIENSTEN