Overslaan naar inhoud

Materialen voor messen en bladen, gereedschapsstaal, roestvast staal, wolfraamcarbide

Baucor biedt eersteklas hardmetaal, snelstaal, roestvrij staal en gereedschapsstaal. Door zorgvuldig het juiste materiaal te kiezen voor elk blad garanderen we snijprecisie, duurzaamheid en slijtvastheid.

Materiaal
Treksterkte (MPa)
Hardheid (zonderCoating) (HRC)
Hardheid (WithChrome Deklaag) (HRC)
Hardheid (WithTungsten Coating) (HRC)
Fabriceerbaarheid
Slijtvastheid
Hardmetaal
3000-4000
91
95
97
Moeilijk
Uitstekend
Snelstaal
900-2400
67
70
71
Matig
Goed
Gereedschapsstaal
1500-3000
60
65
67
Matig
Goed
Roestvrij staal
500-1800
58
62
64
Matig
Matig

Uitleg van eigenschappen :

 • Treksterkte :
  Treksterkte is de weerstand van een materiaal onder spanning. Carbide heeft een grotere treksterkte dan andere materialen, waardoor het wenselijk is voor een langere levensduur van de zaagbladen.

 • Hardheid :
  Hardheid verwijst naar de stijfheid van een materiaal, het blad moet stijver zijn dan het te zagen materiaal. Hardheid duidt ook op een betere slijtvastheid.

 • Coatings:
  Coatings voegen een extra laag stijfheid toe aan het oppervlak van een blad, wat de slijtvastheid verhoogt, de wrijving vermindert en de levensduur van het blad helpt verlengen.

 • Fabriceerbaarheid:
  Geeft aan hoe gemakkelijk een materiaal kan worden gesneden, bewerkt en geslepen om de gewenste vorm te krijgen. Moeilijke maakbaarheid kan leiden tot hogere productiekosten.

 • Slijtvastheid:
  Verwijst naar het vermogen van een materiaal om slijtage te weerstaan tijdens het snijproces. Een hoge slijtvastheid verlengt de levensduur van een zaagblad.

Baucor maakt gebruik van een breed scala aan hoogwaardige materialen voor de productie van industriële messen, machinemessen en chirurgische messen. Het maakt niet uit in welke industrie u werkzaam bent, wij kunnen de beste messen en bladen maken van hoogwaardige materialen die speciaal geselecteerd zijn voor uw toepassing. Als u advies nodig hebt over welk materiaal gebruikt moet worden voor uw nieuwe messen, kunnen wij u helpen het juiste materiaal te kiezen om het beste uit uw messen en bladen te halen. Of u nu in de verpakkings-, film- of papierverwerkende industrie werkt of een arts bent die betere resultaten wil behalen met een nieuw ontworpen scalpel, onze ingenieurs kunnen u helpen bij het kiezen van het beste materiaal voor uw toepassingen. Onze messen zijn gemaakt van onder andere D2 gereedschapsstaal, M2 snelstaal (HSS), Tungsten Carbide kwaliteiten, 300 en 400 roestvrij staal, speciale CPM materialen zoals M4 en A11, enzovoort.

Afhankelijk van je toepassing moet een mesjesspecialist je helpen bij het kiezen van het meest geschikte materiaal voor je snijwerkzaamheden.

Contacteer ons hier vandaag voor uw volgende messenvereiste.

Zie hieronder de informatie die nodig is voor de beste beoordeling van het materiaal dat nodig is voor uw snijbewerkingen.

De materiaaleigenschappen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van het juiste materiaal voor uw toepassing:

 • Koolstof: Vormt carbiden, verhoogt de slijtvastheid en is verantwoordelijk voor de basishardheid van de matrix.

 • Wolfraam en molybdeen: Verbeteren de rode hardheid, behoud van hardheid en hoge temperatuursterkte van de matrix, vormen speciale carbiden van grote hardheid.

 • Vanadium: Vormt speciale carbiden van opperste hardheid, verhoogt slijtvastheid bij hoge temperaturen, behoud van hardheid en sterkte van de matrix bij hoge temperaturen.

 • Chroom: Bevordert diepteharding, produceert gemakkelijk oplosbare carbiden.

 • Kobalt: Verbetert de rode hardheid en het behoud van hardheid van de matrix.

 • Aluminium: Verbetert het behoud van hardheid en rode hardheid.

Invloed van legeringselementen op de materiaaleigenschappen:

 • Taaiheid
 • Slijt- en corrosiebestendigheid
 • Vormcontrole tijdens warmtebehandeling
 • Randkarakteristieken
 • Kosten en beschikbaarheid van het materiaal op de markt

Gelieve neem hier contact met ons op vandaag nog voor een meer uitgebreide kijk op uw materiaalvereisten voor messenlemmeten.

BAUCOR® heeft drie hoofdkantoren in Californië (VS), Londen (Verenigd Koninkrijk) en Mannheim (Duitsland) om onze klanten wereldwijd te bereiken en te bedienen. Wij ontwerpen, bouwen en produceren industriële precisiemessen, machinemessen, op maat gemaakte gereedschappen die volgens nauwkeurige specificaties worden vervaardigd.

Vanuit deze locaties leveren we ook duizenden BAUCOR® industriële bladen en machinemessen op voorraad.

Neem contact op met onze ervaren verkoopingenieurs in een van onze kantoren in Californië, Groot-Brittannië en Duitsland om uw behoeften te bespreken.

EEN OFFERTE AANVRAGEN

BAUCOR'S CAPACITEIT & MOGELIJKHEDEN

CIRKELVORMIGE, RECHTE, PONSVORMIGE EN OP MAAT GEMAAKTE BLADEN

EEN OFFERTE AANVRAGEN

PERFOREREN, ZAGEN EN AFSTEEKMESSEN

SCHEERMESJES, PONSMESJES EN SNIJMESJES

INVENTARISATIEPROGRAMMA'S

SCHULP- EN PUNTVORMIGE SNIJBLADEN EN PNEUMATISCHE SNIJBLADHOUDERS

ENGINEERING- EN PROTOTYPINGDIENSTEN